Når du overvejer at starte en importvirksomhed, er der en række essentielle punkter, du skal have afklaret, før du beslutter dig for at hjemtage et parti varer til afsætning på markedet.

Er der et marked?

Først og fremmest skal du overveje, om der er et marked for den eller de varer, du ønsker at importere. Hvem er kunderne? Falder produktet i deres smag? Er prisen konkurrencedygtig?
For at finde ud af, om dine produkter har markedspotentiale, er det nødvendigt at du først laver research på dit marked og dit forventede kundesegment. Når du har gjort dette, står du tilbage med en markedsanalyse for din virksomhed.
Findes dit produkt allerede på markedet, er det i sagens natur en god indikator for, om der er potentiale og afsætning. Alligevel bør du lave en markedsanalyse for at afdække, om dit produkt kan ramme en niche og en speciel målgruppe. Findes der andre aktører på markedet, vil de ikke være glade for din indtræden, for det betyder mistede markedsandele og hårdere konkurrence!

Registrering hos WebReg.dk

Hvis din virksomhed skal købe eller indføre varer fra et land, der ligger uden for EU, skal den registreres for import. Det samme gælder, hvis din virksomhed køber eller indfører varer efter EU’s forsendelsesordning.
Hos WebReg finder du de nødvendige blanketter herunder startblanketten og selskabsblanketten, som du skal bruge, når du indsender oplysninger om din virksomhed til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen samt SKAT.
Skal du registreres som importør gøres det ved at sætte et kryds i felterne for importørregistrering på registreringsblanketten.

Import er en lang proces

Fra det øjeblik du bestemmer dig for, at starte en importvirksomhed, sættes en længere proces i gang. Du skal bl.a. sørge for, at:

  1. Importregistrere din virksomhed hos Webreg.dk
  2. Sætte dig ind i SKATs bestemmelser for importører og importvarer
  3. Arrangere transport til Danmark med en leverandør
  4. Modtagelse og opbevaring af varerne.

Danske repræsentationer i udlandet

Du kan finde en oversigt over danske repræsentationer i udlandet hos Udenrigsministeriet.